Политика за колачиња
"Kористиме "колачиња" (cookies) за да обезбедиме најдобро корисничко искуство и функционалност на веб страната. Ако продолжите, ќе претпоставиме дека разбирате и прифаќате.​
Повеќе информации можете да добиете на следниот линк политика за колачиња
Прифаќам

ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА („COOKIES“)

Последно ажурирање на: 24/04/2023 година

 

I. ШТО СЕ КОЛАЧИЊА?

Со цел постојано подобрување на искуството за користење на веб страницата www.atlantisonline.mk, ние користиме колачиња („cookies). 

Колачињата се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб страниците кои ги посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страницата. 

Колачињата се користат за повеќе цели, како на пример: за да се запомнат Вашите активности и преференции (вклучувања, јазични преференции, големина на фонт или како да ви се прикажува страницата), за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб страницата и да се прикаже навигациската историја на истата.

Колачињата локално складираат информации на уредот на корисникот, а информациите што се користат при анализа, рекламен маркетинг и таргетирање се анонимни.

Овие текстуални датотеки можат да бидат „постојани“ или „привремени“. Привремените колачиња овозможуваат ефикасна функционалност на  www.atlantisonline.mk и автоматски се бришат кога корисникот ќе ја напушти веб  страницата (сесиски). Постојаните колачиња се зачувуваат подолго во датотеката за колачиња на користениот интернет пребарувач и помагаат веб страницата да Ве препознае како постоечки корисник и да ја оптимизира Вашата навигација низ истата.

 

II. ЗОШТО И КАКО ГИ КОРИСТИМЕ КОЛАЧИЊАТА?

Со помош на колачињата АТЛАНТИС го следи движењето на посетителите на веб страницата и на тој начин собира податоци за подобро разбирање за користењето на истата од страна на посетителите, со цел да се подобри корисничкото искуство и да ја направи следната посета попријатна, да се оптимизира и унапреди функционалноста на веб страницата. Ние не собираме лични информации за употреба од колачиња. 

Колачињата ни овозможуваат да го препознаеме Вашиот интернет пребарувач, при следната посета на веб страницата. Колачињата може да ги зачуваат Вашите преференции и други технички информации, но не можат да читаат податоци или информации од Вашиот хард диск или мобилен телефон, ниту пак да читаат други зачувани фајлови за колачиња од други интернет страници. 

На оваа веб страница користиме колачиња („cookies“) од следниве причини:

  • за техничко функционирање на веб страницата;
  • за собирање на збирни и анонимни статистички податоци;
  • за да запомниме/да се потсетиме, дали се согласувате со нашето користење на колачиња на оваа веб страница;
  • поефикасна маркетинг комуникација.

Колачињата можат да бидат поставени од страна на АТЛАНТИС, или пак од трети авторизирани страни чии услуги се овозможени на веб-страницата.

 

 

 

III. КАКОВ ВИД НА КОЛАЧИЊА КОРИСТИМЕ?

 

ASP.net cookie – Колачиња кои се задолжителни и неопходни за изработка/подобрување на web страната и истите се бришат со затварање на прелисувачот 

 

Search reminder cookies – овие колачиња се за пребарувачот тоа се постојани колачиња (cookies), кои го памтат пребарувањето/сесијата кога корисникот ќе го исклучи пребарувачот, со цел да се задржи состојбата на корисникот.

 

Користиме услуга од трети страни наречена Google Analytics. Google Analytics прибира информации со кои ни овозможува да ги изброиме посетителите на нашата веб страна, за во крајна линија да го рафинираме тоа искуство и да обезбедиме подобри услуги. Страната www.google.com/analytics/ обезбедува детални информации за обработување на податоците за метрика. Доколку корисникот не се согласува со обработката на горенаведените податоци со Google Analytics на начини и за целите опишани на таа веб-страница, тој мора да го инсталира приклучокот за блокирање на Google Analytics на неговиот веб пребарувач.

 

 

IV. ВАША СОГЛАСНОСТ!

За да ги користиме колачињата, потребна ни е Вашата согласност. На почетната страница на нашата веб страница ќе Ви се појави видливо и јасно известување за Политиката за колачиња и опцијата „Прифаќам“.Доколку не ја дадете Вашата согласност нема да може да продолжите со користење на веб страницата

 

V. МОЖЕТЕ ДА ОДБИЕТЕ КОЛАЧИЊА!

Можете да одбиете употреба на колачиња со избирање соодветни поставки на Вашиот прелистувач. Напоменуваме дека ако го направите ова, можеби нема да можете да ја користите целосната функционалност на оваа веб страница и ќе го наруши Вашето корисничко искуство.

 

Поставки за колачиња за Internet Explorer: детали тука

Поставки за колачиња во Firefox: детали тука

Поставки за колачиња за Chrome: детали тука

Поставки за колачиња за Safari: детали тука

 

Можете и да ги избришете сите колачиња кои веќе се наоѓаат на Вашиот компјутер и можете да ги подесите поголемиот дел од пребарувачите за нивно спречување. Доколку го сторите ова можно е да не работат некои услуги и функционалности.

 

Опцијата „DoNotTrack („DNT") е функционалност која му овозможува на корисникот да го прилагоди својот интернет пребарувач да ги информира интернет страниците дека неговото движење на интернет не сака да биде следено. „DNT" функционалноста корисникот може да ја овозможи или оневозможи со посета на делот "Параметри" (Preferences) или “Поставки" (Settings) на интернет пребарувачот кој го користи.

 

 

ДТУ АТЛАНТИС ДООЕЛ Струмица

Во ред

Маил-от е успешно пратен

Предупредување

Настана грешка при праќање на маил - от.

our e-Mail Newsletter;
our e-Mail Newsletter;
Придружи се на нашиот Newsletter / За согласност и одјавување прочитајте во политика за приватност
Маилинг Пошта

Содржина на маилинг листа

Име
Презиме
Маил
Во ред

Маил-от е успешно пратен

Предупредување

Настана грешка при праќање на маил - от.