Запознајте не


ДТУ ДООЕЛ Атлантис Струмица
е приватна туристичка агенција, основана на 24-ти мај, 1995 година. Атлантис е постојана членка на IATA(International Air Transport Association) и СКТМ (Стопанска комора за туризам на Македонија), исто така е активен постојан член на разни асоциации и здруженија сврзани со туристичката дејност. Атлантис поседува А лиценца за вршење на туристичка дејност.

Претставништва

Радовиш (од октомври 1999)
Охрид (од јануари 2004)
Штип (од мај 2010)
Скопје (о.Центар) (активна од мај 2008)
Прилеп (од декември 2013)
Битола (од јануари 2014)
Тетово (од февруари 2015)
Велес (од јули 2015)
Скопје, о.Чаир (од јуни 2017)
Т.А. Атлантис
одсекогаш завзема солидно место и сериозен пристап во туристичката дејност. Од своето постоење, па до денес Атлантис е препознатлива агенција по својот перманентен растеж во речиси сите сфери на локално и меѓународно рамниште. Се одликува со ексклузивни и висококвалитетни аранжмани и квалифициран кадар за различни профили.

Стратегија на Атлантис е континуирано да ги подобрува сите свои процеси од својата дејност:

69%

Сектор за развој

 • Развој на нови продукти и маркетинг
 • Претставништва и суб-агенти
 • Букинг

81%

Сектор за продажба

 • Класична(шалтерска) продажба
 • Авио билети
 • Корпоративна(директна) продажба

33%

Сектор за превоз

 • Превоз на патници
 • Одржување на возила

33%

Сектор за подршка

 • Финансии и сметководство
 • Човечки ресурси и прави работи
 • Одржување на опрема и простор

Со воведување на систем на организација со квалитет се трудиме на поголема одговорност и свест на нашите вработени при исполнување на обврските и надлежностите, зголемување на степенот на задоволување на барањата на корисниците и континуирано унапредување на квалитет и ефикасност. Нашите обврски ги исполнуваме следејќи ги процедурите за квалитет и со тимска работа следејќи ги целите за квалитет сврзани со сите идентификувани процеси предводени од највисокото раководство.

Политиката за квалитет взаемно е поврзана со политиката во нашата агенција и затоа во нејзина основа е:

 • Грижа и мотивација на нашите вработени преку давање на континуирани обуки, подигнување на свеста преку организациски методи за квалитет и овозможување на максимално прилагодливи услови;

 • Професионален однос, комуникациски вештини и постојана грижа да ги задоволиме барањата на нашите корисници и да ги надминеме нивните очекувања;

 • За работната средина се грижиме со посебно внимание. Модерни системи и современа технологија за континуирана следливост и организираност со што на нашите кортисници им нудиме најдобар можен квалитет;

 • Нашиот успех во нагорна линија беспрекорно го следиме судејќи по препознатливоста на туристичката сфера, судејќи по годините зад нас (постоиме од 1995г.), иновацијата, постојаноста пронижена со растеж и богата понуда на активности, големи проекти акредитирани и признаени од високо поставени инстанции;

 • Секако, не на последно место, наша инспирација и наша водечка сила е нашата лојална и верна клиентела и долгогодишни партнери. Нивното задоволство и нивниот повратен одговор се наше мерилo да ги унапредуваме и прошируваме нашите надлежности.


Сопствен возен парк од високотуристички автобуси, минибуси и автомобили

Туризмот се врти околу патувањето и транспортот на патници е витален дел од него. АтлантиС континуирано инвестира во превозот со набавка на висококвалитетно опремени возила и обучен кадар со цел да ги задоволи високите критериуми на туристичката индустријата а поседува и сопствен паркинг простор. Возилата ги исполнуваат највисоките стандарди за превоз, опремени со клима, GPS, TV, DVD-player, WC, фрижидер.

 1. Регистерски број: SR-2612-AC
  Вид, марка и тип: М3-PATNICHKO, SETRA, S 416 GT-HD
  Бр. на седишта: 53+2
 1. Регистерски број: SR-3993-AC
  Вид, марка и тип: М3-PATNICHKO, SCANIA, OMNI EXSPRESS
  Бр. на седишта: 53+2
 1. Регистерски број: SR-212-BS
  Вид, марка и тип: AVTOBUS, VOLKSWAGEN, CRAFTER
  Бр. на седишта: 19+1Награди и признанија


1. Благодарница од Qatar Airways за континуирана поддршка за 2018/2019 година
2.Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија 2018 год.
3. Награда за најуспешна агенција за продажба доделена од страна на Qatar Airways,2018 год.
4. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2017 год.
5. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2016 год.
6. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија, 2015 год.

7. Топ 100 ВИП локации во Источна Европа од Western Union, 2015 год.
8. Награда за 20 години постоење и значителен придонес во туризмот од Општина Струмица, 2015 год.
9. Благодарност и најдобро партнерство во Република Македонија доделен од страна на Turkish Airlines,2014 год.
10. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија,2012 год.
11. Изворедна поддршка и посебна соработка со Turkish Airlines, 2012 год.Let's socialize
© 2015
All Rights Reserved


Сопствен Закуп - Лето 2020Корисничка поддршка
+389 2 3 22 99 22
marketing@atlantis.com.mk
Велигден - Патувања