Ресторан АтлантиС


Смоларски водопад

Тел. за резервации
075 322 212
E-mail
atlantissmolari@gmail.com
Координати
41°22'14.1"N | 22°53'59.7"E

Исполнете се духовно и одморете на ова уникатно место кое освојува на прв поглед, и вкусете ги уникатните домашни ракии: Смоларска Ракија и Машка ракија единствено само во ресторан АтлантиС Смоларски водопад и уште безброј специјалитети од раскошната Македонска кујна.

Посетете не и уживајте во убавините на ресторан Атлантис Смоларски водопад, Повелете во идеално природен амбиент на свежа речна пастрмка на жар, печење и скара по домашни рецепти.
Смоларскиот водопад со својата убавина и недопрена природа поврзана со одбраната селекција на домашна храна и пијалоци ќе ве оттргнат од секојдневието.
  • Wi-Fi
  • Паркингsmolari-menismolari-menismolari-meni


Смоларскиот водопад е највисок водопаден и највисокиот постојан водопад во Македонија со пад на водата од 39,5 метри. На дното од водопадот формиран е лонец, чија должина во правец на течението на речната вода изнесува 5 метри, широчината е 11 метри, а длабочината се движи од 0,5 до 0,7 метри.

Водопадот е формиран на северните падини на планината Беласица, по текот на реката Ломница, на надморска височина од 600 метри, над селото Смолари. Околината на водопадот е позната како место со најмногу кислород во регионот и пешачката патека тука претставува идеално место за рекреација.

Награди и признанија

1. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2017 год.
2. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2016 год.
3. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија, 2015 год.
4. Топ 100 ВИП локации во Источна Европа од Western Union, 2015 год.
5. Награда за 20 години постоење и значителен придонес во туризмот од Општина Струмица, 2015 год.
6. Благодарност и најдобро партнерство во Република Македонија доделен од страна на Turkish Airlines,2014 год.
7. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија,2012 год.
8. Изворедна поддршка и посебна соработка со Turkish Airlines, 2012 год.Let's socialize
© 2015
All Rights Reserved


ТуриКорисничка поддршка
+389 2 3 22 99 22
marketing@atlantis.com.mk