AQUATONIK

stars
Велинград

Име на сместување
Држава
Дестинација

Aquatonik 4* - Velingrad


Викенд Ценовник | Петок и Сабота

Тип на сместување1 ноќ - BB2 ноќи - BB1 ноќ - HB2 ноќи - HB
Еднокреветна соба64€119€77€143€
Двокреветна соба85€157€108€196€
Двокреветна плус без балкон92€172€116€212€
Двокреветна плус со балкон97€181€122€223€
Поврзани соби158€292€189€343€
Фамилијарна соба126€231€153€278€
Апартман двособен De Lux154€280€183€329€
VIP Апартман трособен181€330€221€396€

Напомени:

 • Цените се валидни за период: 01.10.2018 - 23.12.2018 / 02.01.2019 - 23.12.2019;
 • Цените не сe валидни за време на национални и религиозни празници.

Цените се дадени по соба за две лица и вклучуваат:

 • Појадок;
 • Вечера / во пакетите со појадок и вечера HB/.

Бесплатен SPA пакет: (Користење на СПА центарот за лица под 14 години не е дозволено!.)

 • Користење на внатрешен и надворешен акватоничен базен со минерална вода;
 • Инфраред сауна, финска сауна, арома парна бања, римска бања, ледена соба, Adventure shower, The path of “Dr Kneip”, Аква лавиринт базен, детски базен, руска сауна, солена соба и топло-ладен туш со 4 функции, фитнес, детски кат, паркинги гаража, бесплатен интернет пристап, туристичка такса.

Цени за сместување на дополнително легло
во двокреветна или двокреветна плус соба

Дополнително легло во апартман не се доплаќа!
ВозрастЦена на ВB (појадок)Цена на НВ (појадок+вечера)
0 - 6.99 г.БесплатноБесплатно
7 – 11.99 г.13€18€
Над 12 г.28€36€

Хотелот го задржува правото на промена на цените

Цените се валидни за период
01.10.2018 – 23.12.2018 и од 02.01.2019 – 23.12.2019

Појадок + вечера 1 ноќ 2 ноќи 3 ноќи 4 ноќи 5 ноќи 6 ноќи 7 ноќи 8 ноќи 9 ноќи 10 ноќи
ЕДНОКРЕВЕТНА СОБА
77€ 143€ 208€ 275€ 326€ 391€ 427€ 486€ 545€ 605€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА
108€ 196€ 286€ 378€ 446€ 532€ 617€ 702€ 785€ 867€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА
ПЛУС БЕЗ БАЛКОН 116€ 212€ 309€ 412€ 485€ 578€ 671€ 763€ 854€ 944€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА
ПЛУС СО БАЛКОН 122€ 223€ 326€ 434€ 510€ 609€ 707€ 804€ 900€ 995€
ПОВРЗАНИ ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ
189€ 343€ 497€ 661€ 779€ 932€ 1084€ 1235€ 1385€ 1533€
ФАМИЛИЈАРНА СОБА
153€ 278€ 402€ 533€ 631€ 754€ 876€ 997€ 1117€ 1236€
АПАРТМАН
СО ЕДНА СПАЛНА - ДЕЛУКС 183€ 329€ 469€ 625€ 736€ 880€ 1023€ 1165€ 1306€ 1446€
VIP АПАРТМАН
СО ДВЕ СПАЛНИ 221€ 396€ 565€ 751€ 887€ 1062€ 1235€ 1407€ 1578€ 1749€
Појадок 1 ноќ 2 ноќи 3 ноќи 4 ноќи 5 ноќи 6 ноќи 7 ноќи 8 ноќи 9 ноќи 10 ноќи
ЕДНОКРЕВЕТНА СОБА
64€ 119€ 171€ 227€ 267€ 317€ 366€ 414€ 462€ 508€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА
85€ 157€ 223€ 295€ 349€ 415€ 481€ 546€ 609€ 672€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА
ПЛУС БЕЗ БАЛКОН 92€ 172€ 246€ 328€ 385€ 458€ 531€ 603€ 674€ 744€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА
ПЛУС СО БАЛКОН 97€ 181€ 260€ 345€ 405€ 483€ 560€ 636€ 711€ 785€
ПОВРЗАНИ ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ
158€ 292€ 414€ 552€ 651€ 778€ 905€ 1030€ 1154€ 1277€
ФАМИЛИЈАРНА СОБА
126€ 231€ 328€ 435€ 513€ 612€ 711€ 808€ 905€ 1000€
АПАРТМАН
СО ЕДНА СПАЛНА - ДЕЛУКС 154€ 280€ 389€ 518€ 613€ 732€ 851€ 968€ 1085€ 1200€
VIP АПАРТМАН
СО ДВЕ СПАЛНИ 181€ 330€ 458€ 608€ 715€ 855€ 994€ 1132€ 1269€ 1405€

Цените се дадени по соба за две лица и вклучуваат:

 • Појадок;
 • Вечера / во пакетите со појадок и вечера HB.

Бесплатен SPA пакет: (Користење на СПА центарот за лица под 14 години не е дозволено!.)

 • Користење на внатрешен и надворешен акватоничен базен со минерална вода;
 • Инфраред сауна, финска сауна, арома парна бања, римска бања, ледена соба, Adventure shower, The path of “Dr Kneip”, Аква лавиринт базен, детски базен, руска сауна, солена соба и топло-ладен туш со 4 функции, фитнес, детски кат, паркинги гаража, бесплатен интернет пристап, туристичка такса.

Цени за сместување на дополнително легло во двокреветна или двокреветна плус соба:

Дополнително легло во апартман не се доплаќа!
Возраст Цена на ВВ (појадок) Цена на НВ (појадок+вечера)
0 - 6.99 г. Бесплатно Бесплатно
7 – 11.99 г. 13€ 18€
Над 12 г. 28€ 36€

Хотелот го задржува правото на промена на цените
Доплата за вечера за лица сместени на ВВ – 15€./по лице

Пакет Релакс | (Недела - Четврток)

Цените сe валидни за период:
01.10.2018 – 23.12.2018 / 02.01.2019 – 31.07.2018 и от 01.09.2019 – 23.12.2019

Цените не се валидни за време на национални и религиозни празници

Тип на сместување Цена за 2 лица HB (појадок+вечера) Цена за 2 лица BB (појадок)
1 ноќевање 1 ноќевање
ЕДНОКРЕВЕТНА СОБА 58€ 46€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА 77€ 62€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА ПЛУС БЕЗ БАЛКОН 82€ 72€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА ПЛУС СО БАЛКОН 87€ 77€
ПОВРЗАНИ ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ 134€ 118€
ФАМИЛИЈАРНА СОБА 108€ 92€
АПАРТМАН СО ЕДНА СПАЛНА - ДЕЛУКС 129€ 110€
VIP АПАРТМАН СО ДВЕ СПАЛНИ 159€ 136€

Цените се дадени по соба за две лица и вклучуваат:

 • Појадок;
 • Вечера / во пакетите со појадок и вечера HB.

Бесплатен SPA пакет: (Користење на СПА центарот за лица под 14 години не е дозволено!.)

 • Користење на внатрешен и надворешен акватоничен базен со минерална вода;
 • Инфраред сауна, финска сауна, арома парна бања, римска бања, ледена соба, Adventure shower, The path of “Dr Kneip”, Аква лавиринт базен, детски базен, руска сауна, солена соба и топло-ладен туш со 4 функции, фитнес, детски кат, паркинг и гаража, бесплатен интернет пристап, туристичка такса.

Цени за сместување на дополнително легло во двокреветна или двокреветна плус соба:

Дополнително легло во апартман не се доплаќа!
Возраст Цена на ВВ (појадок) Цена на НВ (појадок+вечера)
0 - 6.99 г. Бесплатно Бесплатно
7 – 11.99 г. 13€ 18€
Над 12 г. 28€ 36€

Хотелот го задржува правото на промена на цените
Доплата за вечера за лица сместени на ВВ – 15€./по лице

БАЛНЕО ПАКЕТ


Цените се валидни за период на престој: 01.10.2018 – 23.12.2018 / 02.01.2019 – 23.12.2019

Цените не се валидни за време на национални и религиозни празници
HB (појдок+вечера)5 ноќи 6 ноќи 7 ноќи 8 ноќи 9 ноќи 10 ноќи
ЕДНОКРЕВЕТНА СОБА326€391€427€486€545€605€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА446€532€617€702€785€867€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА ПЛУС БЕЗ БАЛКОН485€578€671€763€854€944€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА ПЛУС СО БАЛКОН510€ 609€707€804€900€995€
ПОВРЗАНИ ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ779€932€1084€1235€1385€1533€
ФАМИЛИЈАРНА СОБА631€754€876€997€1117€1236€
АПАРТМАН СО ЕДНА СПАЛНА - ДЕЛУКС736€880€1023€1165€1306€1446€
VIP АПАРТМАН СО ДВЕ СПАЛНИ887€1062€1235€1407€1578€1749€
BB (појадок)5 ноќи 6 ноќи 7 ноќи 8 ноќи 9 ноќи 10 ноќи
ЕДНОКРЕВЕТНА СОБА267€317€366€414€462€508€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА349€415€481€546€609€672€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА ПЛУС
БЕЗ БАЛКОН
385€458€531€603€674€744€
ДВОКРЕВЕТНА СОБА ПЛУС
СО БАЛКОН
405€483€560€636€711€785€
ПОВРЗАНИ ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ651€778€905€1030€1154€1277€
ФАМИЛИЈАРНА СОБА513€612€711€808€905€1000€
АПАРТМАН СО ЕДНА СПАЛНА - ДЕЛУКС613€732€851€968€1085€1200€
VIP АПАРТМАН СО ДВЕ СПАЛНИ715€855€994€1132€1269€1405€

Цените се дадени по соба за две лица и вклучуваат:

 • Појадок;
 • Вечера / во пакетите со појадок и вечера HB.

Бесплатен SPA пакет: (Користење на СПА центарот за лица под 14 години не е дозволено!.)

 • Користење на внатрешен и надворешен акватоничен базен со минерална вода;
 • Инфраред сауна, финска сауна, арома парна бања, римска бања, ледена соба, Adventure shower, The path of “Dr Kneip”, Аква лавиринт базен, детски базен, руска сауна, солена соба и топло-ладен туш со 4 функции, фитнес, детски кат, паркинги гаража, бесплатен интернет пристап, туристичка такса.

Цени за сместување на дополнително легло во двокреветна или двокреветна плус соба:

Дополнително легло во апартман не се доплаќа!
Возраст Цена на ВВ (појадок) Цена на НВ (појадок+вечера)
0 - 6.99 г. Бесплатно Бесплатно
7 – 11.99 г. 13€ 18€
Над 12 г. 28€ 36€

Хотелот го задржува правото на промена на цените
Доплата за вечера за лица сместени на ВВ – 15€./по лице

Пакет - 3ти Март

Вид на сместување
Со Појадок и Вечера
Пакетна Цена
2 ноќевања
01.03 – 04.03.2019
Пакетна Цена
3 ноќевања
01.03 – 04.03.2019
Еднокреветна соба174,4€227,7€
Двокреветна соба257,4€329,2€
Двокреветна соба + без балкон273,9€350,8€
Двокреветна соба + со балкон285,2€367,7€
Вид на сместување
Со Појадок и Вечера
Пакетна Цена
2 ноќевања
01.03 – 04.03.2019
Пакетна Цена
3 ноќевања
01.03 – 04.03.2019
Фамилијарна соба367,2€463,1€
Двособен Апартман Делукс427,7€530,8€
Трособен ВИП Апартман523,1€646,2€
Поврзани соби460€580€

Цените се дадени за две лица, во € и вклучуваат:

 • Појадок;
 • Вечера на шведска маса (од каде, едната вечера на 03.03 е свечена вечера);
 • Бесплатен СПА пакет: (Се забранува користење на СПА центарот на лица помлади од 14 год.);
 • Користење на надворешен и внатрешен минерален Акватоничен базен;
 • Инфра - црвена сауна, финска сауна со билки, арома парна бања, ледена соба, Д-р Кнајп Патека, релакс соба;
 • Базен Aqua labyrinth, детски базен, два контрасни базенти, руска сауна, солна парна бања, солена соба, релакс зона;
 • Фитнес сала, детско катче, паркинг, интернет, туристичка такса;
 • Детска анимација – негувателка, професионални аниматори, креативно студио, дестка дискотека, мини турнири, домашно кино....
 • На 03.03.2019 г. За сите гости на хотелот, празнична фолклорна програма со специјално учество на сестрите Марија и Магдалена Филатови и Дј.

Во цената НЕ е вклучено:

 • Патничко Осигурување;
 • Индивидуални Трошоци.

ПАКЕТ 3-ТИ МАРТ за деца и лица над 12г.
Сместени на Дополнително легло во Двокреветна соба и Двокреветна соба +

Возраст2 ноќевања3 ноќевања
Од 0 до 6,99 год.БесплатноБесплатно
Од 7 до 11,99 год.36€54€
Лица над 12 год.72€108€

Пакетот подлежи на авансово плаќање во размер од 100%

Санкции за отказ:

 • Без Санкции за отказ до 30 дена пред сместување;
 • 25% санкции за отказ до 20 дена пред сместување;
 • 50% санкции за отказ до 14 дена пред сметување, по овој рок санкциите се 100%.

Пакет - Велигден 2019

Вид на сместување
Со Појадок и Вечера
Пакетна Цена
2 ноќевања
25.04 – 30.04.2019
Пакетна Цена
3 ноќевања
25.04 – 30.04.2019
Еднокреветна соба274€318€
Двокреветна соба409.5€463.5€
Двокреветна соба + без балкон435.5€497.5€
Двокреветна соба + со балкон452.5€519€
Вид на сместување
Со Појадок и Вечера
Пакетна Цена
2 ноќевања
25.04 – 30.04.2019
Пакетна Цена
3 ноќевања
25.04 – 30.04.2019
Фамилијарна соба586.5€661.5€
Двособен Апартман Делукс677€753€
Трособен ВИП Апартман832.5€921€
Поврзани соби737€831€

Цените се дадени за две лица, во € и вклучуваат:

 • Појадок, Вечера на шведска маса и Празничен Велигденски Ручек на 28.04.2019г;
 • Бесплатен СПА пакет:(Се забранува користење на СПА центарот на лица помлади од 14 год.);
 • Користење на надворешен и внатрешен минерален Акватоничен базен;
 • Инфра-црвена сауна, финска сауна со билки, арома парна бања, ледена соба, Д-р Кнајп Патека, релакс соба;
 • Базен Aqua labyrinth, детски базен, два контрасни базенти, руска сауна, солна парна бања, солена соба, релакс зона;
 • Фитнес сала, детско катче, паркинг, интернет, туристичка такса;
 • Детска анимација – негувателка, професионални аниматори, креативно студио, дестка дискотека, мини турнири, домашно кино....
 • На 28.04.2019 г. За сите гости има празнична програма со специјално учество на Деси Добрева и Дј.

ПАКЕТ Велигден за деца и лица над 12г.
Сместени на дополнително легло во двокреветна соба или Двокреветна соба +

Возраст2 ноќевања3 ноќевања
Од 0 до 6,99 год.БесплатноБесплатно
Од 7 до 11,99 год.36€54€
Лица над 12 год.72€108€

Пакетот подлежи на авансово плаќање во размер од 100%.

Санкции за отказ

 • Без Санкции за отказ до 30 дена пред сместување;
 • 25% санкции за отказ до 20 дена пред сместување;
 • 50% санкции за отказ до 14 дена пред сметување, по овој рок санкциите се 100%.

Пакет Ѓурѓовден
03.05 - 07.05.2019

Сместување на HB ( појадок и вечера)Пакет 2 ноќиПакет 3 ноќи
Double 1 ADL175228
Double 2 ADL258330
Double + без тераса274351
Double + со тераса 285368
Family room 368463
APP 2 Bedrooms DeLuxe 428531
APP 3 Bedrooms VIP524647

Цените се дадени во евра за двајца и вклучуваат:

 • Појадок, вечера на шведска маса од кои една празнична вечера на 05.05;
 • Бесплатен СПА Пакет кој содржи :
  - Користење на внатрешен и надворешен базен
  - Инфрацрвена сауна, финска сауна со билки, ароматна парна бања, римска бања, ледена соба, соба за релакс;
  - Руска сауна, солна парна бања, солена соба
 • Фитнес сала;
 • Паркинг;
 • Итернет;
 • Туристичка такса.

Важно:

 • За лица под 14 години не е дозволено користење на СПА Центарот.

Политика на сместување на деца и лица на дополнително легло во Double и Double Plus

Возраст Цена за 2 ноќи Цена за 3 ноќи
Дете од 0 - 6,99Бесплатно Бесплатно
Дете Од 7 - 11,99 3654
Возрасен на дополнително легло над 12 год.72108

Цените се изразени во евра

Санкции за отказ:

 • Пакетот подлежи на авансово плаќање од 100 %;
 • Пенали при откази без пенали до 30 дена пред сместување;
 • 25% Пенали до 20 дена пред сместување;
 • 50% Пенали до 14 дена пред сместување;
 • По тој рок сумите не подлежат на рефундација.

Пакет Лето 2019

Сместување на база на појадок и вечера Цена пакет 5 ноќевања
25.07 – 31.08.2019
Цена пакет 6 ноќевања
25.07 – 31.08.2019
Цена пакет 7 ноќевања
25.07 – 31.08.2019
Single сместување во  Double  Room 326,00 e. 391,00 e. 428,00 e.
Double Room447,00 e. 533,00 e. 618,00 e.
Double Room +  без тераса 485,00 e. 579,00 e. 672,00 e.
Double Room + сo тераса 511,00 e. 610,00 e. 708,00 e.
Family Room 631,00 e. 754,00 e. 876,00 e.
Appartment 2 Bedroom de LUXE736,00 e. 880,00 e. 1024,00 e.
VIP Appartment 3 Bedroom 888,00 e. 1062,00 e. 1235,00 e.
Connected rooms 780,00 e. 934,00 e. 1085,00 e.

Цените се за двајца , дадени во евра и вклучуваат:

 • Појадок и вечера
 • БОНУС: 2 броја масажи по избор на соба од предлозите (за цел престој )
 • БОНУС: 2 броја ваучери за користење на тенис игралиште за 1 час (за цел престој)
 • БОНУС: 2 броја ваучери за наем на велосипед за 1 час (за цел престој)
 • Користење на внатрешен и надворешен минерален Акватоничен базент
 • Инфрацрвена сауна, финска сауна со билки, ароматна парна бања, римска бања, ледена соба, патеката на “Д-р Кнайп”, сала за релакс (со камин, музика за медитирање и лежалки)
 • Базент Aqua Labyrinth, Детски базент, Два контрастни базенти, Руска сауна, Солна парна бања, Солна соба и туш со 4 функции, зона за Релакс
 • Користењето на SPA Центарот за лица под 14 години не е дозволено
 • Фитнес сала, Детско катче за нај- малите, Паркинг, покриена гаража, бесплатен интернет достап, туристичка такса

Важно:

 • За лица под 14 години не е дозволено користење на СПА Центарот.

Цени за сместување на доплнителни легла во Double i Double „плус”:

Дополнително легло во апартман, од кој и да е вид НЕ се плаќа!
Возраст Цена на вечер HB
0 – 6.99 Бесплатно
Од 7 – 11.99 год. 18,00 е.
Над 12 год. 36,00 е.

Цените се изразени во евра

Санкции за отказ:

 • Санкции – до 7 дена пред датата на сместување.
 • При поништување на резервации после тој период или No show се задржуваат пенали во размер на 100% од цената на првото ноќевање.
 • При предвремено напуштање на собите сумите не подлежат на рефундација

Напомени:

 • Хотелот го задржува правото да прави промени на пакетите!
 • Цените не се валидни за национални и интернационални празници!

SPA Лето 2019
Бонус SPA програма /само за возрасни

Клиентите имаат можност да изберат од следните процедури:

 • Ароматен пилинг на цело тело со мирис на кокос – 30 минути
 • Камбоджиска масажа – 30 минути
 • Енергична масажа на грб со вулканични камени
 • Козметичка масажа и маска на лице со вино, роза или чоколадо – 30 минути
 • Апаратна лимфна дренажа на долни крајници и стомак – 30 минути
 • Спортска масажа на грб со бамбусови дрвја – 30 минути
 • Полинезиска SPA масажа на грб – 30 минути.

Награди и признанија


1. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2017 год.
2. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2016 год.
3. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија, 2015 год.
4. Топ 100 ВИП локации во Источна Европа од Western Union, 2015 год.

5. Награда за 20 години постоење и значителен придонес во туризмот од Општина Струмица, 2015 год.
6. Благодарност и најдобро партнерство во Република Македонија доделен од страна на Turkish Airlines,2014 год.
7. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија,2012 год.
8. Изворедна поддршка и посебна соработка со Turkish Airlines, 2012 год.
9. Награда за најуспешна агенција за продажба доделена од страна на Qatar Airways,2018 год.Let's socialize
© 2015
All Rights Reserved


ТуриКорисничка поддршка
+389 2 3 22 99 22
marketing@atlantis.com.mk