Ресторан АтлантиС


Смоларски водопад

Тел. броеви за резервации
078 314 212
075 322 212
E-mail
atlantissmolari@gmail.com
Координати
41°22'14.1"N | 22°53'59.7"E
Моментална температура
Не е достапна

Исполнете се духовно и одморете на ова уникатно место кое освојува на прв поглед, и вкусете ги уникатните домашни ракии: Смоларска Ракија и Машка ракија единствено само во ресторан АтлантиС Смоларски водопад и уште безброј специјалитети од раскошната Македонска кујна.

Посетете не и уживајте во убавините на ресторан Атлантис Смоларски водопад, Повелете во идеално природен амбиент на свежа речна пастрмка на жар, печење и скара по домашни рецепти.
Смоларскиот водопад со својата убавина и недопрена природа поврзана со одбраната селекција на домашна храна и пијалоци ќе ве оттргнат од секојдневието.
  • Wi-Fi
  • Паркинг
smolari-menismolari-menismolari-meni


Смоларскиот водопад е највисок водопаден и највисокиот постојан водопад во Македонија со пад на водата од 39,5 метри. На дното од водопадот формиран е лонец, чија должина во правец на течението на речната вода изнесува 5 метри, широчината е 11 метри, а длабочината се движи од 0,5 до 0,7 метри.

Водопадот е формиран на северните падини на планината Беласица, по текот на реката Ломница, на надморска височина од 600 метри, над селото Смолари. Околината на водопадот е позната како место со најмногу кислород во регионот и пешачката патека тука претставува идеално место за рекреација.

Награди и признанија


1. Благодарница од Qatar Airways за континуирана поддршка за 2018/2019 година
2.Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија 2018 год.
3. Награда за најуспешна агенција за продажба доделена од страна на Qatar Airways,2018 год.
4. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2017 год.
5. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2016 год.
6. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија, 2015 год.

7. Топ 100 ВИП локации во Источна Европа од Western Union, 2015 год.
8. Награда за 20 години постоење и значителен придонес во туризмот од Општина Струмица, 2015 год.
9. Благодарност и најдобро партнерство во Република Македонија доделен од страна на Turkish Airlines,2014 год.
10. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија,2012 год.
11. Изворедна поддршка и посебна соработка со Turkish Airlines, 2012 год.Let's socialize
© 2015
All Rights Reserved


Хотели - Зима 2020Корисничка поддршка
+389 2 3 22 99 22
marketing@atlantis.com.mk