Search offer


Accommodation name
Country
Destination
from
to
Category
No. of stars

◦ Лето 2019 - Египет, чартер програма

Aвионски програми со директен лет од СкопјеEдно од најпознатите туристички места во Египет е Хургада. Хургада (Хургада) слободно може да се каже дека е пионер на египетскиот туризам. Изградбата на ова одморалиште на бреговите на Црвеното Море започна во шеесеттите години од дваесеттиот век. Градот потоа се разви во неколку туристички зони. Кон север, се прошири се до местото Еl Gouna, додека на југ до Sahl Hasis и заливите Soma и Makadi.

Хургада - историја

Хургада е основана во почетокот на 20ти век. Со неверојатна брзина Хургада, од мало рибарско село се разви во еден од водечките туристички центри на брегот на Црвеното Море, во кој секоја година многу туристи доаѓаат да се одморат и да ги наполнат батериите за новите работни победи.

Општо за Хургада

Хургада има 261.714 жители. Самиот град е поделен на три дела: Ел Дахар, Сакала и Ел Месма. Сакала, покрај тоа што е центар, исто така е и хотелска област. Во стариот дел на градот - Ел Дахару е најголемата чаршија, автобуска станица и пошта.

Хургада лето 2019

Хургада е бисер на египетскиот брег, поради богатството на флора и фауна, така што туристите кои се од година во година се побројни ова прекрасно одморалиште на Црвеното море со причина го нарекле "море со седум бои". Летувањето во Хургада е особено интересно за туристите од Италија, Чешка, Германија, како и на се поголем број на туристи од нашата земја, за кои Хургада претставува дестинација за одмор од соништата.

Речиси идеалната позиција на која се наоѓа Хургада им овозможува на туристите можност да организираат голем број различни екскурзии. Поради добрата поврзаност, посетата на рајскиот остров, како и посетата на древниот Египет и многу други екскурзии може да се направат токму од Хургада.

Согласно наведеното Хургада е вистинската дестинација за вашиот одмор оваа година. Одмор на кој ќе се сеќавате и со причина ќе се потсетувате многу години.

Време на летање

Скопје - ХургадаХургада - Скопје
ТерминДенПолетуваСлетуваТерминДенПолетуваСлетува
12.06.19Среда5:007:5018.06.19Вторник/Среда1:003:55
19.06.19Среда5:007:5025.06.19Вторник/Среда1:003:55
26.06.19Среда5:007:5002.07.19Вторник/Среда1:003:55
03.07.19Среда5:007:5009.07.19Вторник/Среда1:003:55
10.07.19Среда5:007:5016.07.19Вторник/Среда1:003:55
17.07.19Среда5:007:5023.07.19Вторник/Среда1:003:55
24.07.19Среда5:007:5030.07.19Вторник/Среда1:003:55
31.07.19Среда5:007:5006.08.19Вторник/Среда1:003:55
07.08.19Среда5:007:5013.08.19Вторник/Среда1:003:55
14.08.19Среда5:007:5020.08.19Вторник/Среда1:003:55
21.08.19Среда5:007:5027.08.19Вторник/Среда1:003:55
28.08.19Среда5:007:5003.09.19Вторник/Среда1:003:55

Препорачуваме да ги проверите сатниците на полетување 24 часа пред објавеното време на полетување.
Сите времиња се дадени во локално време.
.

Награди и признанија


1. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2017 год.
2. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2016 год.
3. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија, 2015 год.
4. Топ 100 ВИП локации во Источна Европа од Western Union, 2015 год.

5. Награда за 20 години постоење и значителен придонес во туризмот од Општина Струмица, 2015 год.
6. Благодарност и најдобро партнерство во Република Македонија доделен од страна на Turkish Airlines,2014 год.
7. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија,2012 год.
8. Изворедна поддршка и посебна соработка со Turkish Airlines, 2012 год.
9. Награда за најуспешна агенција за продажба доделена од страна на Qatar Airways,2018 год.Let's socialize
© 2015
All Rights Reserved


RoundsКорисничка поддршка
+389 2 3 22 99 22
marketing@atlantis.com.mk